Masterclasses

Heb je behoefte aan een intensieve, inspirerende masterclass waarbij we samen met jou het boek induiken? We geven masterclasses voor verschillende doelgroepen, zodat je er voor je eigen werkpraktijk zoveel mogelijk uit  kunt halen.

Het idee voor de masterclasses is ontstaan na onze boekpresentatie, waarbij we een spetterende ‘speed-schrijfworkshop’ gaven, met uit elk hoofdstuk van het boek een schrijfoefening. Daar kregen we zulke leuke reacties op, dat we die korte workshop hebben uitgewerkt tot een masterclass van een dag.

In de masterclass maken we de hoofdstukken uit het handboek nóg toegankelijker. Het is ontzettend leuk om samen te schrijven en te ontdekken wat je allemaal in korte tijd kunt bedenken aan personages, beelden, verhaalwerelden en (conflict)-situaties. Bovendien helpt de uitwisseling met anderen je om te reflecteren op je eigen teksten.

Het boek krijg je na afloop cadeau, om het thuis nog eens rustig na te kunnen lezen.

Voor wie zijn de masterclasses?

We geven onze masterclass schrijven voor verschillende doelgroepen. Docenten aan een Beeldende Kunstopleiding bijvoorbeeld, om ze te inspireren hun leerlingen te laten schrijven. Docenten schrijven, die al langer lesgeven, maar wel eens wat nieuwe opdrachten en oefeningen willen uitproberen. Dramadocenten, die met hun leerlingen of amateurspelers theater maken en samen met hen willen leren schrijven.

De volgende masterclass die we gaan geven, is voor theatervakdocenten, en vindt plaats in Utrecht. Wij zorgen voor een gezellige sfeer, inspirerende schrijfoefeningen, en de mogelijkheid om met elkaar het schrijfproces te kunnen bespreken. Bovendien maken we steeds een terugkoppeling naar de lespraktijk: hoe zou je deze oefening met je leerlingen kunnen doen? En waar loop je in je lessen tegenaan?

DansendeTongenboek 1

Wat leer je tijdens de masterclass?

Tijdens deze masterclass gaan we met een kleine groep van maximaal 10 deelnemers de diepte in. We leiden je door de vijf hoofdstukken van het boek, waarbij steeds vertrokken wordt vanuit de taal als materiaal.

Je maakt kennis met oefeningen om:

 • zintuiglijker te schrijven;
 • klank en ritme in te zetten;
 • op verschillende manieren conflict in een dialoog te brengen;
 • te componeren met tekst;
 • via stijlkeuzes je vertelperspectief te veranderen;
 • van anderen te stelen, af te kijken en toch origineel te zijn.

Kortom. Tijdens de masterclass:

 • leer je dat alles startpunt van schrijven kan zijn;
 • leer je verschillende prikkelende, onorthodoxe schrijfopdrachten kennen en ga je daar actief mee aan de slag;
 • leer je tools om met een groep te reflecteren op schrijfproces én product;
 • maak je steeds de koppeling met je eigen werkpraktijk;
 • ontvang je het boek!
Dansende tongen 2 nov PR avond 1
boekstapel DT

WAT GAAN WE NOG DOEN De eerstvolgende masterclasses zijn op

Data: 

De masterclasses zijn van 10.30 uur tot 16.30 uur. Van 16.30 tot 17.30 uur is er ruimte om na te praten en een borrel te drinken.

Op dit moment zijn er geen data gepland voor een masterclass.

P.S. Wil je graag meedoen maar weet je nog niet zeker of je kunt? Klik op Herinner me hier later aan en wij sturen je drie weken van te voren een reminder. Zo weet je zeker dat je het niet vergeet (we weten hoe dat gaat). Je kunt het Herinner me hier later aan formulier ook gebruiken als je op de hoogte wil blijven van nieuwe data.

Aanmelden:

De kosten van de masterclass bedragen € 150,00 exclusief 21% btw. Schrijf je je uiterlijk twee weken van te voren in? Dan krijg je € 25,00 korting en betaal je slechts € 125,00

Voor studenten hebben we een speciaal studententarief van € 87,50 exclusief 21% btw.

Vragen?

Neem contact met ons op.

Code: